vrijdag 25 januari 2008

Pizza met een vleugje van de zee



Pizza fruit de mer..........

olijven, fruit van de zee,1 tomaat, 1 ui ,gemarineerde artisjok,
stukje kaas, tomatensaus
250 g gezeefde bloemzout
20 g gistca.
1½ dl lauw warm water
3 eetlepels olijfolie
Meng bloem en zout, verkruimel de gist in een kommetje en roer
wat lauw water erdoor.Maak een kuiltje in het bloem en giet de gist erin.
Roer het vanuit het midden erdoor,voeg steeds een scheut water
erdoor tot het een glad deeg is. Tenslote ook nog de olie
Kneed 10 minuten tot het soepel en luchtig is.
Doe in een schaal, bedek met een theedoek en laat
op een warme plaats 40 minuten in omvang verdubbelen.
Inmiddels olijven ui en tomaat in plakjes snijden, kaas raspen.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Groot plat bakblik met wat bloem bestuiven evenals het keukenblad .
Nu het deeg uitrollen tot een mooie lap die op je bakblik past.
Niet te dun 7 milimeter minimaal.
Weer even laten rusten voor ongeveer 10 minuten.
Tomatensaus uitsmeren over het deeg
uien, tomaat olijven, fruit van de zee garnalen inktvis kokkels stukjes krab, gemarineerde artisjokken(nog van de vakantie Zelf ingemaakt) alles gelijkmatig verdelen waarna nog wat zout en geraspte kaas naar wens.
20 minuten in het midden van de 200 graden voorverwarmde oven plaatsen.


Geen opmerkingen: