zondag 27 januari 2008

Cakerol


90 gram bloem , 3 eieren licht geklopt, 125 gram fijne kristalsuiker,
jam evetueel wat gemalen kokoks , hagelslag.
en voor de echte zoetenkouw poedersuiker.

Oven aanzetten op 190 graden.
zeef de bloem op een papier 3 maal.
en met mixer de eiren 5 minuten opkloppen... nu kun je 100 gram suiker er rustig bijvoegen en 2 minuten verder opkloppen, waarna je met een spatel de bloem er ook rustig doorheen schept.

Dit mengsel in een bakblik van ongeveer 25 x 30 centimeter en bekleed tot over de randen met bakpapier/bakfolie laat lopen.Waarna gelijkmatig uitsmeren.
En 10 a 12 minuten in het midden van de oven plaatst.


Je legt nu een schone theedoek met daarop bakpapier of bakfolie en verdeel hierop de overgebleven suiker. Eventueel wat grof gemalen nootjes.
Haal de cake uit de oven en plaats die op de suikerbekleede folie.
Waarna je hem gelijk oprolt en laat liggen voor 5 minuten.


Na 5 minuten rol je hem uit op een rooster en besmeer je hem met jam of eventueel chocopasta.
wederom weer oprollen.

Je kunt nu de buitenkant licht met abrikozenjam insmeren en door de kokos of hagelslag rollen.
In plakjes snijden maak wel je mes schoon als je verschillende smaken jam gebruikt.

Voor de echte zoetekauw kun je nog wat poedersuiker eroverheen strooien.





















Geen opmerkingen: