dinsdag 11 november 2008

Kaneelbolletjes

Het heeft iets weg van de zeeuwse bollus zoet, de smaak doet ook denken aan de Noorse Rolls cinnemon

500 g tarwebloem
2 eetlepels zachte boter
4 eetlepels melkpoeder

1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 ¼ theelepel gedroogde gist
300 ml water
70 g suiker
1½ theelepel kaneel
½ theelepel gemalen nootmuskaat
Zeef de bloem , voeg de boter toe en meng met je handen, totdat alles brokkelig zal word. Melkpoeder, zout, koffielepel suiker, gist en geleidelijk het lauw water toevoegen.

Maak het deeg glad en elastisch. Laat het rusten en rijzen op een warme plek voor ongeveer 1 uur.

Verdeel in 30 gelijke bolletjes.
Rol ze door het mengsel van suiker en kanneel en nootmuskaat.

Neem een vorm met een diameter van 20 a 24 cm.
Vorm 14 ballen doe ze in de vorm en verdeel de bolletjes op de bodem, met gelijke tussenpozen, en de andere bovenop op dus,Dek af met folie en laat het rusten gedurende 30 minuten op een warme plaats (het deeg kan nog rijzen naar de rand van de vorm.

Bak in ca. 35 minuten bij 200 ° C na 15 minuten aluminiumfolie bovenop doen zodat het niet te hard word.
Strooi de resterende suiker, en smullen maar.


ik heb trouwens de helft genomen van deze hoeveelheden gewoon als lekker tussendoortje de balletjes hebben rauw een gewicht van 32 gram.

Geen opmerkingen: