zaterdag 7 maart 2009

tajine van dorade en gamba's met knapperige groenten salade

1 schoongemaakte dorado van 500 gram
enkele gamba's een stuk of 8
1 ui gesnippert
4 aardappels in partjes
2 tomaten in blokjes
3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 citroen
1/4 thee glas olijf olie
1/4 thee glas zonnebloem olie
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
halve zakje safraan
1 theelepel gember
halve eetlepel paprika poeder
halve theelepel ras el hanoet
halve theelepel komijn
kwart bosje kasbour
kwart bosje peterselie
1dl water

Bereiding:

Spoel de vis schoon en doe deze in een zeef.
Ondertussen doe je de kruiden, olieen, specerijen, gehakte knoflook, halve citroen sap, water en ui in een kom en meng je goed samen.
dan wrijf je de vis in met een kwart(1/4) van het mengsel en zet je het in een overschotel of bak plaat.
In de holte van de vis doe je een beetje van het mengsel en beetje tomaat en 1 schijf citroen in tween gedeeld.
(bewaar 3eetlepels van het kruiden mengsel voor de gamba`s)
Schil en snijd de aardappels in halve manen en vermeng deze met het mengsel en de tomaten.
dan doe je ze bij de vis in de tajine en zet je hem in de oven op 150 graden voor 30 min met deksel!

Na 30 minuten haal hetdeksel eraf en laat je het nog 10 min op 160 door bakken.

Doe de gamba`s in een koekenpan en vermeng ze met het overgebleven kruidenmengsel.
bak ze 1 minuut aan.
Haal de bijna gaare vis uit de oven en decoreer ze met de gambas.
Zet de oven op 150 graden en bak de vis af.
Het gerecht is klaar wanneer de aardappeltjes goed gaar zijn.


EET SMAKELIJK

Tip: de gambas pas toevoegen als het gerecht bijna gaar is zo blijven ze lekker sappig...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb iets soort gelijks gister gemaakt voor de schoonfamilie.
Wilde forel met gambaas.

Fijn om weer iets van je te lezen.

Aisha

lianne zei

Aisha het heeft inderdaad evengeduurd maar we zijn er weer met regelmaat blijven gluren dus.