zaterdag 2 februari 2008

Kaneelsterren


2 eiwitten , 275 gram poedersuiker ,
150 gram gemalen amandelen , 1 1/2 eetlepel kaneel

Klop de eiwitten los in een grote kom met een houten lepel.en roer de suiker
er langzaam doorheen.
Neem 100 gram van het mengsel apart in een ander schaaltje dek het af.
Voeg de gemalen amandelen en kaneel nu ook bij het overgebleven mengsel.
en druk het voorzichtig samen.
Als het te droog is voog dan een beetje water bij.
Druk het mengsel goed samen voor je extra water toevoegt,want door
de warmte van je handen wordt het zachter.

Bestuif een werkblad met poedersuiker en rol het mengsel uit tot een dikte
van 3 milimeter.
Verdeel er een dunne laag van het achtergehouden glazuur over.
Laat alles 35 minuten rusten tot het stevig is (kamertempratuur).

Verwarm de oven op 150 graden.
Snij met behulp van vormpje de sterren uit.
Het vormpje telkens in wat poedersuiker doen om vastplakken te voorkomen.

Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten (tot ze net stevig zijn).
Keer de koekjes na 5 minuten om en laat de sterren afkoelen op de bakplaat.

Je kunt de sterren eventueel 2 weken bewaren in een luchtdichte trommel.

Eventueel kun je andere vormpjes nemen zoals een hartje...............................................

Geen opmerkingen: