woensdag 23 april 2008

Chapati’s met Korianderchutney (dipsaus)


350 gram volkorenmeel, plus extra voor het bestuiven
water
1 theelepel zout
enkele druppels plantaardige olie, voor het bestrijken
ghee (geklaarde boter) of ongezouten boter, voor het besmeren

Zeef meel en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk water toe tot er een zacht, soepel deeg ontstaat. Vet uw handpalmen in en kneed het deeg goed. Houd het afgedekt apart tot u het nodig hebt.
Verdeel het deeg in 10-12 gelijke porties en rol er balletjes van. Houd de rest afgedekt terwijl u met een portie bezig bent.
Druk het balletje plat met uw handen en leg het op een bebloemd oppervlak. Rol het uit tot een cirkel van 17,5 cm in doorsnee.
Verhit een zware koekenpan en bak hierin de chapati's aan beide kanten goud bruin; druk de rand voorzichtig omlaag. Bestrijk de chapati's zodra ze klaar zijn aan een kant met ghee of boter.

Korianderchutney
1 dikke bos koriander (de blaadjes)
1 groene peper
250 ml yoghurt
½ thl. komijn
1 eetl. limoensap
zout
peper
3 eetl. water
Bereiding
Pureer de koriander en de groene peper met 3 eetl. water in een keukenmachine.
Meng in een kom de overige ingrediënten door en bewaar tot gebruik ik de koelkast.

Geen opmerkingen: