donderdag 29 mei 2008

Courgettesalade/ zucchine scapece

Dit is alweer een recept van Claudia roden uit
het boek De Italiaanse keuken wat ik onlangs
voor slechts 1 euro aan heb geschaft......

Courgettesalade/ zucchine scapece.

500 gram courgettes
zout
olie om te bakken
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
enkele takjes munt, fijngehakt
1-3 eetlepels azijn (wijnazijn)

Snijd de courgette in dikke plakken en bestrooi ze met zout.
Laat ze 1 uur staan in een vergiet.Spoel ze af met koud water
en dep ze droog met keukenpapier of doek (Schoon).
Bak de courgettes vlug en licht goudbruin in hete olie keer ze
hierbij maar 1 maal om.

Voeg de knoflook toe en laat deze ook 30 seconden meebakken.
Laat de courgettes na het bakken uitlekken op een rooster.
Schik ze in een mooie kom/schaal met knoflook, munt en wat azijn
ertussen.
Laat alles enkele uren op een koele plaats staan alvorens te eten.


Mijn eigen marokaanse courgette salade
500 gram courgette ,2 teentjes knoflook 1/2 eetlepel gehakte verse koriander,3eetlepels citroensap, 3 eetlepels olijfolie ,1/2 eetlepel poedersuiker, 1/2 theelepel djinten ,zout peper .
Was de courgette goed en rasp hem grof. Druk in stevig zeef het vocht eruit. Pel de knoflookteentjes en pers ze. Maak in een schaal een dressing van de knoflook, de koriander, de citroensap, de olijfolie, de poedersuiker, de djinten, zout en zwarte peper en schep er de courgette door. Laat de salade afgedekt in de koelkast ca. 2 uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.


Geen opmerkingen: