zaterdag 17 mei 2008

Zoete Couscous


Cous cous is lekker en voedzaam de cous cous zoals hier bereid
is ook mogelijk om als ontbijt te eten.
Neem per persoon : 75 gram couscous (ik neem in dit geval snelkook couscous)en 175 millilitermelk.
verder gedroogde abrikozen en wat rozijnen rietsuiker en kaneel (mespuntje).

Doe de couscous,abrikozen en rozijnen in een grote kom.
de melk met de kaneel in een pannetje aan de kook brengen
en giet die over de couscous.Waarna je de kom afgedekt
wegzet voor ongeveer 10 minuten.
na 10 minuten roer je de couscous door en kun je hem
op een bord doen voordat je hem opdient even met wat
extra melk overgieten (of zet de warme melk erbij).
verder met rietsuiker bestrooien eventueel kun je hem nog
wat versieren............met verse perzikken .

! als je met een lange prikker wat gaatjes prikt loopt
de extra melk goed naar binnen

Geen opmerkingen: