vrijdag 28 maart 2008

chocoladecake



125 gram zachte boter

115 gram fijne tafelsuiker (kristalsuiker)

40 gram poedersuiker, gezeefd

2 eiren ,licht geklopt

1 theelepel vanille-extract

80 gram bramen jam

155 gram zelfrijzendbakmeel

60 gram cacaopoeder

1 theelepel zuiveringszout (bakpoeder gaat ook prima)

2,5 deciliter melk (250 mililiter).

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.Vet een bakvorm van ongeveer 16 bij 25 of een vierkante vorm licht inen bedek de bodem met bakpapier.

Klop met een mixer de boter, tafelsuiker en poedersuiker licht en romig in een kleine kom. Klop geleidelijk het ei erdoor en dan het bakmeel,cacaopoeder en zuiveringszout (bakpoeder kan ook prima) en schep dit mengsel met een metalen lepel om en om met de melk door het botermengsel. Roer tot het mengsel bijna glad is.

Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Bak de cake(taart) 45 minuten, tot een prikker die je erinsteekt weer schoon uitkomt. Laat de cake (taart) 15 minuten in de vorm zitten en laat hem dan op een rooster afkoelen.

Je kunt hem afwerken met botercreme of met sjablonen en poedersuiker versieren.Of beide combineren.

Botercreme

50 gram pure chocolade fijngehakt, 25 gram boter , 3 theelepels slagroom, 30 gram poedersuiker .

Doe alle ingredienten in een kleine pan en roer ze op een laag vuur tot een glad en glanzend mengsel. Smeer de creme met een glad mes (palet bij voorkeur) over de cake (taart).

Geen opmerkingen: