dinsdag 13 mei 2008

aardappelen geroosterd en gekruid

Vandaag even naar de markt lekker Rode poon / Trigla lucerna gehaald.En voor het gemak gelijk schoon laten maken.Nog wat losse dingentjes aardbeien, perzik, banaan, een bloemkool .mmmm terwijl ik huiswaarts keerde dacht ik wat ga ik er eens bij doen ? nou dit dus

Geroosterde aardappelen met gedroogde oregano

5 grote aardappelen
5 lepels olijfolie
3 theelepels gedroogde oregano
zeezout
zwarte peper

Kook de 5 grote aardappelen en snij ze in vier gelijke stukken. Meng in een kom de olijfolie, de gedroogde oregano, het zeezout en de versgemalen zwarte peper. Bestrijk de gare aardappelen met dit mengsel en leg ze op een ingevette rooster, roosteren op 220°C in de oven. Haal ze uit de oven wanneer ze knapperig en goudbruin zijn.
Ook lekker bij de barbeque: knapperig, kruidig, pittig, niet duur …… !

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lianne,
Ik ben benieuwd naar het recept,maar ik kan het niet goed lezen allemaal,de tekst staat door elkaar heen.groen en zwart.
Jammer....
Aisha..

Anoniem zei

Ik klik hem nu weer aan na al verschillende keren t ehbben geprobeerd,en je raad het al, Ik kan het nu goed lezen......
Aisha

lianne zei

nu maar hopen dat het bereiden beter afgaat.(knipoog)