zaterdag 28 juni 2008

broodjes met gerooktemakreel vulling

600 gram bloem
1 eetlepel suiker
20 gram melkpoeder
1 zakje gist of 20 gram vers
1 ei
1 theelepeltje zout
300 mililiter water
60 gram margarine in kleine stukjes gesneden.
Mengen en kneden waarna een half uur laten rusten.

Bollen van 60g /80g maken.

Een bolletje deeg nemen waarin je probeert een gat in het midden te maken met behulp van b.v een omgekeerd glas.
Laat na het uitsteken het deeg gedurende een half-uur rusten.
Intussen bereidt uw makreelcreme ,voorop toast met 3 eetlepels mayo nu laat je het weg.

100 gram gerookte makreel
1/2 eetlepel mierikswortel(potje)
1/2 eetlepel citroensap
stukjes zongedroogde tomaat
1 eetlepel zeer fijn gesneden koriander
In een grote kom/schaal alles samen goed mengen.

Wanneer de broodjes zijn gerezen, spreidt je het deeg opnieuw een beetje met uw vingers in het centrum van het brood uit en doe er een paar lepels makreelcreme in.
Verguldt met wat ei, en bezaait met sesamzaden laat u het in de oven van 180°C gedurende 20 minuten gaar bakken.

TIP! je kunt ook tonijn uit blik als vulling gebruiken.

Geen opmerkingen: