vrijdag 6 juni 2008

Crumpets




Laatt was ik in de bieb en toen kwam ik dit artikel tegen.

Lianne heeft tegenwoordig meestal haar fototoestel bij de hand dus......

vandaar ik weer iets heb om te delen met jullie:

Normaal zijn ze rond met een doorsnee van 6 tot 8 cm ik maakte deze variant.

Crumpets uit delicious maart 2008

375 milliliter magere melk, 1 1/2 theelepel fijne kristalsuiker, 7 gram gedroogde gist, 375 gram bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, ongezouten boter, gesmolten, om te bestrijken, vloeibare honing, voor erbij.

Maak de melk in een steelpan lauw (als de melk te warm is maakt het de gist dood) neem van het vuur en schenk het in een kom roer er de suiker en gist doorheen. Laat het 10 minuten staan tot de melk begint te bubbele.

Zeef de bloem en een snuf zout in een kom en maak in het midden een kuiltje voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je het beslag met een elektrice mixer glad klopt.

Dek af met een stukje folie(plastic) en laat het 1 - 1/2 uur staan op een warme plaats zodat het mengsel zich kan verdubbelen(rijzen), en vol luchtbellen zit.

Meng het bakpoeder door 200 milliliter water en voeg toe aan het beslag terwijl u klopt met de mixer.

Verhit een koekenpan met zware bodem en vet de vormpjes licht waarna u ze in de pan plaast schep wat beslag er in. Bak 5 minuten op zeer lage temperatuur of tot er grote bellen komen en er een gestold laagje is gevormd.

Maak de vormpjes los en bak ze minimaal nog 2 minuten aan de andere zijde.

Leg ze p een rooster tot ze allemaal gebakken zijn.

Serveer ze vers of rooster ze versieren met roomboter ,honing, of poedersuiker.


Geen opmerkingen: