zondag 8 juni 2008

Parmezaan basilicum broodjes


 125 gram volkorenmeel
 350 gram witbroodmeel of patent bloem
 1 theelepel zout
 ½ theelepel fijne tafelsuiker (kristalsuiker)
 7 gram instant gist (1 zakje)
 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas
 2 eetlepels zeer fijngesneden of gehakte basilicum
 3 deciliter lauw warme melk
 1 eetlepel olijfolie

Meng alle ingrediënten in een grote kom door elkaar .
Vorm er een bal van en kneedt het 8 tot 10 minuten op een met bloem
bestoven werkblad. Tot het glad en elastisch is.
Laat het 1 uur rustig staan en rijzen. Na het rijzen het deeg op een met
bloem bestoven werkblad leggen en de lucht er rustig uit drukken.
En in 8 gelijke bolletjes verdelen.
Leg ze in een met olie ingevet bakblik (doorsnee 23 cm) .
nogmaals laten rijzen voor ongeveer 30 minuten,tot ze de rand hebben bereikt.
Bak het brood in 25 a 30 minuten af in voor verwarmde oven van 190 graden.
Tot hert gerezen en goud bruin is. Afkoelen op een rooster, en de bolletjes
Voor het serveren van elkaar afscheuren.

Zelf heb ik een bakblik voor muffins gebruikt binnenzijde hiervan licht
met olie ingevet en nogmaals laten rijzen voor ongeveer 30 minuten.
En afgewerkt met maanzaad, gesnipperde uitjes ,en worst binnen in..




Heerlijk met tomatensoep...................

Geen opmerkingen: