zaterdag 28 juni 2008

Marrokaans gekruide wortelsoep

2 eetl olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
4 tenen knoflook, geplet
2 eetl verse geraspte gember
1 thl gemalen komijn
1 thl gemalen koriander
mespunt cayennepeper
750 gwinterwortel,grof gehakt
1 middelgrote aardappel, grof gehakt
1 1/2 liter kippen- of groentebouillon
1 thl honing
2 eetl sinaasappelsap
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui knoflook, gember, komijn, koriander, cayennepeper, wortel en aardappel toe. Laat dit 10 minuten smoren op een laag vuur zodat de groenten zacht zijn. Af en toe roeren.
2. Zet het vuur hoger. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zet het vuur lager. Laat de soep nog 30 minuten doorkoken totdat de aardappel gaar is.
3. Laat de soep wat afkoelen. Pureer de soep glad met een staafmixer of keukenmachine. Roer de honing en het sinaasappelsap erdoor. Desgewenst verdunnen met water. Voeg naar smaak peper en zout toe. Warm serveren.

Geen opmerkingen: