zaterdag 4 oktober 2008

batbouts marokaanse broodjes uit de koekenpan


250 gr smida( fijne griesmeel)
100 gr bloem
15 gr verse gist
1/2 tl zout
Lauw water om te kneden

Voor de Vulling:
1 blikje tonijn
Handje olijven in ringetjes
Mespunt sambal
1 uitje, gesnipperd
1 geraspte tomaat
Paprikapoeder
1 el tomatenpuree
Gehakte peterselie

Meng de smida(fijne griesmeel), bloem en gist en voeg lauw water toe tot je een deeg krijgt (mag best een beetje nattig zijn). Doe dan zout erbij en kneed dit goed tot een zacht en soepel deeg (20 min). Rol het uit en steek er rondjes uit met een glas (doorsnee 5/6 cm)

Dek ze af met plastic en laat ongeveer 10 minuutjes rusten.

Verwarm een koekenpan met dikke bodem op zacht vuur (geen olie of boter gebruiken!).
Leg een paar deeglapjes erin en draai ze na ongeveer 1 minuut om. Laat de andere kant kort bakken tot die kant droog is en draai dan weer om, ze gaan nu opbollen.



Laat deze kant gaar worden (niet te lang bakken) en draai ze om. Nog even aan de andere kant bakken en ze zijn klaar.


Maak een vulling door een uitje kort te bakken met de tomaat. Doe er tomatenpuree, peterselie en paprikapoeder bij en bak dat even mee. Meng dit met de tonijn en olijven en laat het mengsel afkoelen. Snijd de batbots open en vul ze met de vulling.

hier nog een linkje naar you tube om even te kijken hoe het gaat.

Door de broodjes groter in doorsnee te maken krijg je een soort van pita broodje ook heerlijk! probeer het maar eens.

Geen opmerkingen: