woensdag 15 oktober 2008

Feqqas / Fekkas


uit het boek `Heerlijk Marokko` geschreven door Hassan M`Souli

3 eieren
0.6 dl plantaardige olie
110 gram fijne kristal suiker
2 eetlepels oranjebloesemwater
2 theelepels bakpoeder
90 gram sultana's ( blanke rozijnen)
90 gram amandelen (ik nam 90 gram gemengde noten)gehakt en geroosterd
2 theelepels seamzaad
2 theelepels anijszaad
500 gram bloem

Verwarm de oven op 135 gramden.
Doe eieren,olie,suiker en oranjebloesemwater in een grote kom bij elkaar en klop tot de suiker is opgelost.
Doe de bakpoeder, de rozijnen, amandelen (of gemende noten) sesamzaadje en anijszaadje erbij en meng alles goed. Voeg beetje voor beetje de bloem toe en meng dit alles tot een stevig deeg.

Verdeel het deeg in vieren en vorm elk stuk tot een bal. Leg de ballen op een met bloem bestoven werkvlak en kneed elke bal met de palm van je hand tot een rol van zo'n 3 cm dik. Leg ze op een ingevette bakplaat en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Snijd de rollen in 1 cm dikke plakken/schijfjes. Leg de schijfjes op een ingevette bakplaat en bak ze 45 tot ze goudbruin en krokant zijn.

Bewaren? bewaar ze in een luchtdichte en afsluitbare trommel.

Geen opmerkingen: