vrijdag 7 maart 2008

Gebarsten koekjes



125 gram zachte boter
375 gram bruine basterd suiker
1 theelepel vanille extract
2 eieren
50 gram pure chocolade gesmolten
75 mililitel melk
350 gram bloem
2 eetlepels cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel gemalen piment
75 gram gehakte pecannoten
poedersuiker

vet 2 bakplaaten licht in.Klop de boter,suiker en vanille tot een licht romige massa.
Klop de eiren er 1 voor 1 doorheen , de gesmolten chocolade en melk ook door het botermengsel roerenmeng alles goed door elkaar.
Roer de pecannoten erdoor.En zet het mengsel minimaal 3 uur in de koelkast of nog liever een hele nacht.

Verwarm de oven op 180 graden.Rol eetlepels van het mengsel door de gezeefde poedersuiker zodat deze met een laagje wordt bedekt.
Leg de koekjes een stuk uit elkaar op de bakplaat minimaal 3 cm.(de koekjes lopen uit)
Bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten lichtbruin en net stevig zijn.
Laat ze 4 minuten afkoelen op de bakplaat waarna je ze op een rooster laat afkoelen...

Mijn variatie halveer het recept en neem in plaats van vanille extrac amandel extract ,
en in plaats van pecannoten gemalen amandelen.
Laat de chocolade en cacaopoeder ook weg.

3 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.