woensdag 6 februari 2008

Soesjes

2 dl water
mespunt zout
100 gram boter100 gram bloem
4 eieren
Breng het water met zout en de boter aan de kook zodat de boter smelt.
Zodra het kookt van het vuur halen.
Voeg ineens alle bloem toe en roer net zolang tot het deeg als een bal van de wand en de bodem van de pan loslaat.
Voeg een voor een de eieren toe maar voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
Roer het deeg nu nog 5-10 minuten krachtig door.
Beboter een bakplaat of pak bakfolie leg of spuit hier 20 kleine bergjes deeg op.
Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 °C, bak de soesjes in 20-25 minuten bruin en gaar.
Temper na 10 minuten de oven naar 175 °C, stand 3. De soesjes zijn gaar wanneer ze licht aanvoelen.
Laat de soesjes op een rooster afkoelen.

Eventueel wat poedersuiker eroverheen en gesmolten chocolade............

Geen opmerkingen: