donderdag 7 februari 2008

Bladerdeegtaart met groente (broccoli wortel ui en tomaat).

Een quichevorm invettenmet olijfolie en met paneermeel bestrooien.

Zes plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooien, de vorm hiermee bekleden,de bodem met een vork inprikken en blind baken in de oven 15 minutenop 180 graden.


Broccoli en wortel in kleine stukkjes snijden en even koken in water zo'n 15 minuten.Afgieten en goed laten uitlekken.


Inmiddels een halve ui in reepjes snijden en licht fruiten.De uitgelekte groente erbij en nog even 5 minuten doorbakken.


Het mengsel van groente en ui op de bladerdeegtaart doen en gelijkmatig verdelen.Hieroverheen een tomaat in 8 partjes gesneden verdelen.

3 eieren klutsen samen met wat gedroogde italiaanse kruiden en zout, waarna verdelen over de gehele groentetaart.

Hieroverheen wat geraspte kaas en verse takje rozenmarijn en thijm.

Nu in de oven voor zo'n 20 a 30 minuten (even op leten dus)

Heerlijk met gerookte zalm (of andere vis) blokjes aardappel gebakken in rozenmarijn, thijm wat partjes tomaat en knoflook.

Geen opmerkingen: