vrijdag 15 februari 2008

Wentelteefjes... dat is wat je met oud brood kunt doen.

2 eieren
250 ml melk
6-8 sneetjes (oud) witbrood
boter
kaneelpoeder
voor afwerking naar wens ........jam, honing, of tafelsuiker .

Het recept is eigenlijk erg simpel maar moet toegeven dat ik dit altijd op gevoel doe, net als pannenkoekenbeslag maken.

Zit er teveel ei in, dan smaakt de wentelteef teveel naar gebakken ei.
Teveel melk, en de wentelteef brandt onherroepelijk aan (melk laat zich niet graag bakken).

Klop de eieren los in een schaal en klop de melk met kaneel er doorheen.

Neem het eerste sneetje brood.
Doop die in het beslag. Draai de boterham om en wederom beslag .

Wees niet te kwistig met het beslag.

Als de boterham te nat is, is deze moeilijk te bakken, omdat ze uit elkaar zal vallen.
Laat het beslag even in de boterham trekken en bak deze vervolgens met wat boter aan beide kanten bruin in de koekepan.

Kijk af en toe onder de wentelteef of deze keer-rijp is. Als het beslag gestold is en er enkele bruine plekken verschijnen, kan de wentelteef gekeerd worden.

Tijdens het bakken kun je mooi de volgende boterham klaarmaken. Afhankelijk van hoeveel beslag je per boterham gebruikt, kun je zo’n 8-12 wentelteefjes maken.

Betrooi de gebakken wentelteefjes met suiker, of smeer er wat jam of honing op.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: