zondag 24 februari 2008

Tajine van venkel, vis en tomatenchutney

Culinair journalisten Nadia Zerouali en Merijn Tol

Deze tajine is klassiek en nieuw tegelijk. De tomatenchutney wordt traditioneel als salade gegeten.
Wij gebruiken hem om de venkel en vis in de tajine in te garen. Resultaat is een lichtzoete kruidige vistajine.

Voor 4 personen

1 grote ui
1 teentje knoflook
8 tomaten
2 envelopjes saffraan
olijfolie
2 theelepels honing
halve eetlepel kaneel
(cayenne) peper, zout
1 grote venkelknol
400 gr zeewolffilet (of andere stevige witvis)
3 eetlepels geroosterd sesamzaad
Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook in plakjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Week de saffraan in een beetje water. Verwarm de tajine op laag vuur, voeg een scheutje olie toe en bak de ui en knoflook 5 minuten.

Doe daarna de tomaten, saffraan met vocht, honing, kaneel en wat zout en peper erbij. Laat aan de kook komen. Snijd de venkel in parten en voeg deze samen met een klein kopje water toe aan de tajine. Doe de deksel erop en laat ca. 20 minuten stoven op laag vuur. Bestrooi de vis met zout en peper en leg op de venkel. Bestrooi met de sesamzaadjes en gaar de vis in ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Serveer met couscous of warm knapperig brood. Je kunt dit recept ook met kip maken.

Wrijf de kippenpoten in met peper, zout, kaneel, saffraan en wat olijfolie. Bak de kippenpoten samen met de ui en knoflook ca. 20 minuten. Voeg dan de tomaten en de rest van de ingrediënten toe.

Lianne zegt ........Heerlijk hoor!!!
dames bedankt
xxxxxxx
xxxxx
x

Geen opmerkingen: