vrijdag 29 februari 2008

tajine .....aubergine met bleekselderij

2 uien
3 stengels bleekselderij
3 kleine aubergines
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1/2 groentebouillontablet
1 blik tomatenblokjes (400 g)
zout en peper

tajine of grote braadpan met dikke bodem

Uien pellen en in parten snijden. Bleekselderij schuin in stukjes van ca. 2 cm snijden. Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In grote braadpan of tajine olie verhitten. Ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenblokjes toevoegen en. Gerecht met deksel op pan ca. 45 minuten op laag vuur stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met couscous en blokjes feta-kaas.

Geen opmerkingen: