donderdag 14 februari 2008

Muffins met frambozen en citroen

Dit recept is ook van Nigella Lawson, lekker fris door de citroen en toch met frambozen te combineren.

100 g boter of margarine
200 g bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel dubbelkoolzure soda (Ik pak gewoon extra bakpoeder)
150 g fijne tafelsuiker
snufje zout
1 citroen het sap en de rasp van de schil
1,2 dl melk
1 ei (groot)
150 g frambozen (verse of diepvries, uit de diepvries gewoon bevroren erdoor doen)

Verwarm de oven op 190ºC.

Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren muffinbakjes erin.

Laat de boter in een pannetje smelten en iets afkoelen.
Roer in een grote kom bloem, bakpoeder, soda, suiker, zout en de citroenschil door elkaar.
Giet in een maatbeker het citroensap plus zoveel melk dat je 2 dl vocht hebt.
Dit gaat schiften maar dat maakt niets uit.
Klop het ei er door samen met de gesmolten boter.
Giet dit mengsel bij de droge ingedriënten en roer kort.
Spatel de frambozen erdoor en schep het beslag in de muffinbakjes.

Bak de muffins in ongeveer 25 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Eventueel afwerken met wat gesmolten witte chocolade en .........
verse gesnipperde muntblaadjes,en in reepjes gesneden gedroogde abrikoos.

Geen opmerkingen: