woensdag 20 februari 2008

Zelfgemaakte en gevulde chocoladebakjes






Tjonge allemaal restje chocolade
daar moet toch iest van te maken zijn ........
groen is pisctache smaak ,de bruine creme kaneel en wit is gewoon witte chocolade.

Het recept hieronder is voor een grotere hoeveelheid maar ik heb het gewoon aangepast.

Bakjes maken : chocolade smelten in (magnetron of au bien marie) en papieren vormpjes binnenin laagje voor laagje smeren to dat je een stevig geheel heb en in de koelkast plaatsen
om uit te harden.

.2 dl slagroom
.1 theelepel poeder van oploskoffie
.100 gram pure chocolade,fijngehakt
.125 gram witte chocolade ,fijngehakt
.eetlepel muntlikeur(ik maal gewoon een paar peperemunt snoepjes in mijn keukenmachine)
20 chocoladebakjes zelfgemaakt (of uit de winkel al heb ik ze nog niet gevonden).

Breng 1 dl slagroom met oploskoffie aan de kook en schenk dit over de pure chocolade dit doe je ook met munt en witte chocolade.
roeren en laat beide mengsels afkoelen na ongeveer 2 uur licht opkloppen in een spuit met karteltjes doen waarna de bakjes vullen.

Zeg nou zelf beter toch dan gewoon van een reep......

Geen opmerkingen: